Ga naar de inhoud

Eigen competitie

Activiteiten

Al sinds 10 tallen jaren komen de schutters van ons gilde op zondagmorgen naar het schietterrein aan de Rosheuvel. Naast een aantal geweer schutsbomen achter op het terrein en kruisboog schutsbomen op het grote veld delen we met scouting Eersel de blokhut waar we op deze dagen gezellig samen kunnen zijn onder het genot van een kop koffie. Het komt dan ook regelmatig voor dat gildebroeders van andere gilden deze gezelligheid met ons komen delen.

Met een groep van 20 schutters bekwamen we ons om in de diverse competities zoals DES schieten, Kempen competitie, Gildedagen, Vrije wedstrijden mee te dingen naar de prijzen.  Om ook de druk te kunnen proeven die in deze wedstrijden voorkomt, doen we dit in de vorm van een eigen onderlinge competitie. Hier wordt zowel met geweer als met kruisboog geschoten.

We schieten in de loop van het jaar zoveel mogelijk wedstrijdronden waarvan de 12 beste tellen voor de eindrang schikking.

Hier stelt het Gilde jaarlijks een zilveren schild ter beschikking voor de schutter die de meeste vooruitgang boekt voor het geweerschieten opgelegd en voor de beste schutter over alle disciplines ( opgelegd, vrije hand en kruisboog).

Op de eerste zondag in oktober is het dan ook altijd spannend wie de prijzen in ontvangst mogen nemen.

©  2012 - 2024    www.schuttersgilde-eersel.nl
Terug naar de inhoud