Ga naar de inhoud

Gaaischieten 2021

Actueel

Eersel   2021-07-05

Het is voor het eerst sinds 2018 dat we weer kunnen kampen om de Gaai. 2019 was het Koningschieten en in 2020 was het corona die alles plat legde. Iedereen wil nu weer de wei in, niet minder als 44 gildebroeders hebben zich vooraf aangemeld (dit aanmelden is nog een corona eis) en zeker 22 gildezusters zijn van de partij. Omdat er ook geen DES wedstijd meer is hebben we Mon en Ton en Nico en Mien uitgenodigd om van de partij te zijn. Zo tegen tienen beginnen de broeders binnen te druppelen, ondertussen hebben een paar Toon-’en de vogel geïnstalleerd. Het weer is niet om over naar huis te schrijven, niet echt koud maar regenachtig, zo tegen 10 uur half elf wordt het wat droger. Om 11.10 uur hangt het schild in de boom en kan de wedstrijd beginnen. We schieten met ons kaliber.12 geweer, met uitzondering van een paar floppers (oude munitie) heeft hij zich kranig gehouden.


Middels loten heeft bij afwezigheid van onze Ere-Deken, de Deken de schietvolgorde vastgelegd. De uitdager dit keer is Jos van den Broek.

Gildebroeders:

Ingetekend uiteindelijk, deels onder de boom, 39 broeders, waarvan actief schietend het totaal van 35. Wederom een bijzonder goede opkomst breed gedragen ook de "jeugd" zover ze vrij kan krijgen is present op deze Kermis maandag, het is een brede mix. De vogel is gevrijd, stevig dit keer door zowel Mon als Nico. Dit keer geen probleem met een te vroeg gevallen vogel, Onze wapenmeester had voldoende nagels in voorraad, toch nog onverwacht viel de Gaai om 11.40 uur, het 58 ste  schot werd gelost door tamboer Piet Rombouts, onze nieuwe Gaaikoning. Proficiat Piet.


Ondertussen is ook het Gaaischild weer helemaal actueel.


©  2012 - 2024    www.schuttersgilde-eersel.nl
Terug naar de inhoud