Ga naar de inhoud

Kempen competitie

Activiteiten

Tot begin jaren ’70, was er in deze regio op het gebied van schieten weinig competitie. Wel waren er regelmatig vrije wedstrijden, er werd dan door een 5-tal gilden geschoten, met als disciplines, opgelegd op de wip, en vrije hand op de klep.

Tijdens deze wedstrijden, werd afhankelijk van de vorm van de dag, en het daaraan gekoppelde zelfvertrouwen, door menig schutter een gulden onder de boom geworpen, om de “pot” werd daarna gestreden. Voortbouwend hierop, is het Cor Setz uit Riethoven, in 1971 gelukt, een heuse competitie op te starten. In 1975 was deze competitie al uitgegroeid tot een 40-tal schutters, en werd het tijd een bestuur te vormen, met uiteraard Cor als voorzitter.

Vertegenwoordigers van de overige deelnemende gilden waren, Piet Swaanen uit Vessem, Nol Duis uit Luyksgestel, Herman van Kruijsdijk uit Waalre en Janus Versmissen uit Eersel. Begonnen als liefhebberij, zijn de “Kempenschutters” uitgegroeid tot een niveau dat zich kan meten met dat van Nederlands beste schutters.

Jaarlijks schieten het respectabele aantal van 170 deelnemers, op 8 verschillende terreinen, nog steeds opgelegd en vrije hand. Naast individuele eer wordt ook gestreden om de eer van het gilde (Korps), dit door het beste viertal. Inmiddels wordt door maar liefst 14 gilden deelgenomen aan de Kempencompetitie, jaarlijks gezellig afgesloten met de uitreiking van prachtige schilden.

©  2012 - 2024    www.schuttersgilde-eersel.nl
Terug naar de inhoud